Groep 1-2 c

Wie ben ik?
Ik ben juffrouw Roos. Dit is mijn tweede jaar in het onderwijs en mijn eerste jaar op deze ontzettend leuke school. Iedere dag fiets ik vanuit Blijdorp met veel plezier naar Kralingen.
Naast het lesgeven houd ik ook veel van reizen, zeilen en hardlopen.

Wie zijn wij?
Wij zijn een heel gezellige en hardwerkende groep van 13 jongens en 9 meisjes. In de loop van dit schooljaar komen er nog meer kindjes bij ons in de klas. In onze groep vinden wij samenwerken en elkaar helpen erg belangrijk. Als er iemand verdrietig is dan troosten wij elkaar graag. Ook maken wij ontzettend veel lol met elkaar!
Naast een gezellige klas, zijn wij ook een gezonde klas. Elke week krijgen wij namelijk les in drama, muziek en dans, dit geeft een juffrouw van buitenaf. Daarnaast gymmen wij twee keer in de week en hebben wij een eigen waterfles waaruit we de hele dag door water mogen drinken. Wij hebben twee eetmomenten: in de ochtend en in de middag. In de ochtend eten wij fruit of groente en drinken wij uit de waterfles. In de middag eten wij een boterham en mogen we een pakje drinken meenemen. 

Wat leren wij?
In onze groep leren we erg veel. Iedere dag beginnen we met het tellen van het aantal kinderen. Vervolgens bespreken we welke dag het is, hier hebben wij een heel leuk liedje voor. Ook kijken we op het bord wat we allemaal die dag gaan doen. Vervolgens blijven we in de kring zitten om bijvoorbeeld een nieuwe letter te leren, of gaan we naar onze tafel om te kiezen. Wanneer we gaan kiezen begint groep 2 met een werkje, groep 1 mag meteen gaan spelen. We hebben veel verschillende werkjes en daarnaast spelen we in verschillende hoeken. Zo hebben we bijvoorbeeld reken- en taal werkjes en een huishoek en een bouwhoek.

Om de vijf weken werken wij met een ander thema. We werken dan met een circuit. Dit betekent dat we verschillende opdrachtjes krijgen die met het thema te maken hebben. Iedere dag mogen we een opdracht uitkiezen. Aan het eind van de week hebben we dan vijf opdrachten gedaan die met het circuit te maken hebben.

Wist je dat?
• Wij de volgende letters al kennen: s, r, f, g, m, z. Iedere week leren we er een nieuwe letter bij.
• Wij al veel Engelse woorden kennen? Twee keer in de week krijgen wij een Engelse les met Monkey, onze aap.
• Wij nog een aap in de klas hebben? Namelijk de stilte-aap. Hij houdt goed in de gaten of wij netjes en gezellig aan het werk zijn.
• Wij zelf mogen kiezen met wie we in de rij staan en naast wie we in de kring zitten? We spelen graag met iedereen en daarom kiezen wij vaak weer iemand anders om mee te staan of om naast te zitten.
• Wij alle maanden van het jaar al kennen en hier een heel leuk liedje over hebben? Ook leren we welke seizoenen het jaar allemaal heeft.
• Wij heel veel van knutselen en tekenen houden? Zo ziet onze klas er altijd gezellig uit!
• Wij het heel leuk vinden om met de andere kleutergroepen te spelen? Soms hebben we een ‘opendeuren uurtje’. Dit houdt in dat alle kinderen in alle kleuterklassen mogen spelen.

We hopen dat u genoeg informatie heeft gekregen over onze klas. Kom gerust een keertje langs om te kijken!

Groetjes, Groep 1/2c