Eén op de vier Rotterdamse kinderen in de leeftijdsgroep negen en tien jaar heeft overgewicht. Bij één op de tien kinderen is sprake van vetzucht.
Dat is ruimschoots boven het landelijk gemiddelde. Allerlei moderne verleidingen (televisie, computer, mobiele telefoon) zorgen ervoor dat kinderen steeds minder actief spelen en bewegen. Daarnaast eisen ook verkeerde eetgewoonten hun tol. De gemeente Rotterdam (Sport en Recreatie, de Gemeentelijke Gezondheidsdienst en
Jeugd, Onderwijs en Samenleving) gaat in samenwerking met schoolbesturen en deelgemeenten de strijd aan tegen overgewicht onder jeugd. In 2005 startten deze diensten het project Lekker Fit, met als basis het stimuleren van beweging en het eten van gezonde voeding. Op de lange termijn heeft dit project als doel de levensstijl van Rotterdamse jeugd te veranderen. Lekker Fit richt zich op de Rotterdamse basisscholen in wijken waar overgewicht relatief veel voorkomt. In 2005 startte het project op dertig scholen waaronder de Bavokring.

Tien pijlers
 Lekker Fit moet er voor zorgen dat gezond gedrag weer vanzelfsprekend wordt. Het project bestaat uit tien pijlers die elkaar aanvullen, maar elk een eigen doel dienen. Alleen de Lekker Fit-scholen maken gebruik van alle tien de onderdelen. Sommige pijlers worden ook beschikbaar gesteld voor de overige basisscholen, zoals het lespakket ‘Lekker Fit’. In het document hieronder ziet u hoe Lekker Fit! vorm gegeven wordt op de Bavokring.

Download hier Lekker Fit! op de Bavokring